Biffar
600 gram blandfärs
|
||
1 dl ströbröd
|
||
1 gul lök
1 ägg
1 dl persilja 1 tsk salt 2 krm peppar Tillbehör: 1 kg potatis ½ broccolihuvud ½ blomkålshuvud Lingonsylt
Sås:
2 dl mjölk 1 dl vatten 1 köttbuljong 1 dl matlagningsgrädde 1 -2 tsk lingonsylt. Peppar Salt
Tillagning:
Börja med att skala och koka potatisen.
Låt
ströbrödet svälla i mjölken en stund. Riv eller hacka löken fint. Blanda
sedan alla ingredienser till färsen. Rör den smidig och forma till äggstora avlånga
järpar.
2. Stek
järparna i lite matfett tills de är fint bruna.
Gör sedan såsen genom att koka upp vatten, mjölk, grädde och köttbuljong. Red av såsen. Smaka av med peppar och salt, och lite lingonsylt. Koka blomkål och broccoli i saltat vatten |
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar