Till kycklingen behöver du:
4 st kycklingklubbor
3 msk flytande matfett
2 msk Örtkrydda provencal
2 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
Sås:
3 msk
matfett
2 msk Currypulver
2 msk Vetemjöl
2 dl
Matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 st Hönsbuljong
1 krm Salt
1 krm svartpeppar
Hericovertesallad:
300 g Hericovertete
1 st Rödlök
2 msk olja
½ msk vinäger
2 krm Salt
krm svartpeppar
Kokt ris
Tillagning:
Kyckling: Sätt ugnen
på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda flytande matfett,
örtkrydda, salt o peppar. Pensla blandningen över kycklingen. Sätt in i ugnen o
stek i ca 40 min (Kolla så den är genomstekt).
Sås: Smält matfettet, fräs currypulvret i fettet i någon minut.
Häll på vetemjölet och späd med grädde och mjölk. Smula ner hönsbuljongen. Låt
koka några minuter och späd ev. med mer mjölk till önskad konsistens. Smaka av
med salt och peppar.
Hericotevertesallad:Tina Hericotverten. Hacka rödlöken. Blanda olja, vinäger, salt
o peppar. Blanda Hericoteverten med löken och häll vinegrätten över. Kan med
fördel stå och dra lite före servering.
Koka ris efter anvisning på paketen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar