Ons: grönsaksstuvning
med korv
Du behöver:
2 morötter
4 potatisar
1/2 blomkålshuvud
1/2 broccolihuvud
2 grönsaksbuljonger
2 ½ msk mjöl
3 dl mjölk (kan behövas spädas lite mer)
2 msk matfett
Korv
Tillagning:
Börja med att skala potatisen och morötterna. Tärna
potatisen och moroten i mindre bitar. Dela blomkålshuvudet och broccolin i
mindre buketter.
Koka upp vatten med en buljongtärning (Det ska vara så mycket vatten så att
grönsakerna precis täcks). Lägg i grönsakerna och låt dem koka tills de är
mjuka (ca 10 min) Under tiden gör du en stuvning genom att smälta 2 msk fett i
en gryta och tillsätta mjölet. Häll sedan i mjölken och tillsätt 1
grönsaksbuljong. Om stuvningen blir för tjock, späd med lite grönsaksvatten. När
grönsakerna blivit mjuka, häll av vattnet och lägg ner grönsakerna i stuvningen.
Smaka av med peppar och salt. Servera med stekt korv
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar