Du behöver:
600 gram kycklingfilé
1 liter vatten
2 lagerblad
6 vitpepparkorn
6 morötter ( 2 i grytan och 4 som extra tillbehör)
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 ½ msk ättiksprit
1 tsk socker
1 paket dill
Tillagning: Börja med att koka upp vatten, lagerblad, pepparkorn
och 1 ½ tsk salt i en kastrull. Dela kycklingen i mindre bitar och låt sjuda i
det uppkokade vattnet i ca 15 min. 1 liter vatten
2 lagerblad
6 vitpepparkorn
6 morötter ( 2 i grytan och 4 som extra tillbehör)
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 ½ msk ättiksprit
1 tsk socker
1 paket dill
Sila av och spara buljongen som blivit. Under tiden den kokar; skala och skär morötterna i bitar och koka dem mjuka. Smält 1 msk smör i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt lite av buljongen (ungefär hälften kommer gå åt). Tillsätt matlagningsgrädden och låt småputtra en stund. Tillsätt sedan socker, ättika, morötter och kycklingen. Tillsätt dillen och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och kokta extra kokta morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar