Du
behöver:
1 kg potatis
600 gram blandfärs
Hamburgerbröd
Salladsblad (½ huvud)
1 gul lök
2 Tomater
2 krm peppar
1 ½ tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Dressing: 1 kg potatis
600 gram blandfärs
Hamburgerbröd
Salladsblad (½ huvud)
1 gul lök
2 Tomater
2 krm peppar
1 ½ tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 ½ dl Gräddfil
1-2 msk Bostongurka
1-2 msk tomatpuré
peppar
salt
Tillagning:
Börja med att skala eller skrubba potatisen. Dela dem i klyftor eller skär dem i avlånga stänger som pommes. Lägg på en plåt och ringla lite salt och olja över. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Under tiden; Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med peppar och salt. Blanda färsen med salt, peppar och vitlök. Forma 4- 6 burgare. Stek/ Grilla dem ca 3-4 min på varje sida. Servera med pommes, hamburgerbröd, sallad, lökringar, tomat och dressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar