Du behöver:
600 gram skinksnitzel
Ströbröd till panering
2 ägg 1 kg potatis
1 färskt broccoli huvud
2 morötter
Till såsen:
1 köttbuljong3 tsk ansjovisspad
2 dl vatten (om ni har en skvätt rödvin kvar sen helgen byt gärna ut lite av vattnet mot vin)
(2 tsk gele)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Tillagning:
Börja med att skala potatisen och
morötterna och skölj broccolin. Dela morötterna i mindre stavar och lägg i en
kastrull tillsammans med broccolin. Koka sedan potatisen.
Banka ut köttet med en köttklubba (eller
undersidan av en kastrull om ni inte har någon). Vispa upp 2 ägg i en skål med
en gaffel.
Doppa köttbitarna i de uppvispade äggen, vänd dem sedan i ströbröd på båda sidor och lägg dem i en het panna. Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida, peppra och salta efter smak och tycke.
Doppa köttbitarna i de uppvispade äggen, vänd dem sedan i ströbröd på båda sidor och lägg dem i en het panna. Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida, peppra och salta efter smak och tycke.
Koka upp köttbuljong,vatten och ansjovisspad i
en gryta. Låt puttra i 5-10 minuter, tillsätt grädden (och gelen) och smaka av
med eventuellt lite mer salt, låt såsen stå och småputtra medans du gör köttet
klart, red av den lite om den är för tunn med en msk mjöl och ½ dl vatten.
Koka sedan grönsakerna till måltiden.
Servera med tillbehören: citron och ansjovis (gärna kapris om ni hemma)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar